Jackan är funnen

→ Är precis hemkommen från en shoppingtur med mamma i Knalleland!

Igår skrev jag om hur svårt det är att hitta en vårjacka, men idag hittade jag faktiskt en! Inte ens en svart, utan en röd. Jodå, ett skärp är med, men inte i midjan utan längst ner på jackan. Kragen var stor och utvikt, och längst ner på ärmarna var det... jösses, jag kommer inte på vad det heter. Sånt där uttöjande material. Fin var den i alla fall! :) Hittade också en mörkblå topp med båturringning och ett orange snöre i midjan.

På Gina Tricot sen hittade jag något jättefint! :D En jeansklänning. Går ni in på www.ginatricot.se och klickar på klänningar & kjolar, hittar ni den som nummer tre.
Där köpte jag också en grön- och vitrandig kortärmad skjorta.

Trevlig kväll!

Påsklov!

Jag säger bara en sak.

PÅSKLOV!!!



image25

Stora bekymmer på gång... ^^

→ Trench? Parkas? Trekvarts?

Jag har ingen jäkla aning om vad jag ska ha för vårjacka. Min gamla är svart med ett skärp i midjan - exakt samma beskrivning  som jag skulle ge min nuvarande vinterjacka.
Dags för förändring med andra ord.

Jag har alltid, alltid, alltid svårt för att hitta en jacka, det spelar ingen roll vilken årstid det är: antingen blir det samma som jag hade förra året eller också blir det en som jag inte är helt nöjd med men som jag vänjer mig vid.
Sen tycker jag det är så tråkigt med svart jacka också. Hela min garderob är svart!
Därför tänker jag efter varje gång jag handlar numera. Så fort jag ser syn på ett plagg jag gillar köper jag det i en annan färg än svart - nåja, jag försöker i alla fall.
Det är svårt att bryta gamla vanor...




Save the planet


Kanske ska låta artiklarna och bilderna säga sitt. Klimatförändringarna leder till fler och häftigare stormar, mer svält i bl.a Afrika, isarna smälter... Vi måste göra något snart!

"Miljön är på modet". Check it out! ;)

Glädjeförstöraren till det fina vårvädret

13 tips på vad man kan göra




Smått & Gott

Hej hopp. Här kommer lite smått och gott! Klänningarna tycker jag bara är fina (fast den svarta har lite för mycket begravningsstämning), den gula skon tog jag med för skojs skull (vem tar på sig såna?) men väskan och liknande solglasögon skulle jag vilja ha. Skorna från Versace tycker jag är grymt coola, men om jag hade fått på mig dom hade jag inte ågtt, utan stapplat mig fram....



Kevan Hall    Kevan Hall     C. Dior       Versace          Top Shop                 


     Ray-Bans



     

Vår

→ Idag har jag officiellt inlett min kjolsäsong! Det var så himla fint väder idag, så jeanskjolen åkte på.

Dagen började med spinning, sedan bar det av hemåt där det vankades våfflor. Mums! Efter det tog jag en sväng ner till Knalleland för att checka Carlings-butiken som öppnade idag. Köpte 2 tröjor, en svart och vit-rutig kortärmad skjorta och en långärmad "myströja".

Jag är lite ledsen idag för jag kan inte hitta mitt lipblumber! Det har nog varit borta ett bra tag, för senaste gången jag såg det var då Liza och Mikkaela testade det. Jag var så säker på att jag la ner det i väskan igen, men tydligen inte... Jag hade ju knappt använt det! :(

Annars går kampen mot mamma om att få åka utomlands i sommar vidare. Jag har inte skrivit något om det tidigare, men det går inget vidare... "Jag är så rädd för att det ska hända dig något!" Är det som hon oftast säger. Men idag när jag frågade om hon hade tänkt något på det på sistonde sa hon att det hade hon. Så tystnade hon, och jag påpekade hur mycket jag skulle missa om jag inte fick åka med... "Jo", sa hon. "När ska de andra åka"? I sommar, svarade jag, och så blev det tyst igen. Så hände något som fick våra tankar på annat håll, men tro mig, det där var ett framsteg! Inte ett enda negativt ord! Det ni... :P

Ha en trevlig kväll!


Jag vill ha min 18-årsdag nu!

→ Fredag kväll igen! Jag väntar mig en trevlig hemmakväll - efter förra helgen är jag inte alltför sugen på att gå ut...
Idag tog jag en day off för att vila upp mig (?) inför helgen. Jag hade verkligen ingen motivation till att gå till skolan idag... Igår hittade jag ett gammalt papper som redovisade min frånvaro i skolan under en tid, det måste ha varit i ettan, för under fem hela veckor hade jag bara en dags frånvaro! Det ni! Annorlunda är det nu.... Känns som att jag har varit borta rätt mycket på senaste. Men nu är det bara en vecka kvar innan det är lov, som är himla fullspäckat, i alla fall enligt min kalender... ;)

Så här sitter jag nu som sagt. Skrev lite på mitt debattinlägg i engelskan, nu har jag äntligen kommit på vad jag ska skriva om! Om homosexuella har rätt att adoptera eller inte (vilket jag tycker att dom har).

Jag längtar såå efter att hitta en fin vårjacka! Det finns verkligen ingenting i affärerna nu. Då menar jag inte bara att det är fula jackor, det finns inte många över huvud taget. Jag ska nog försöka leta efter en nu i helgen, det väntas ju superfint väder! ^^

Igår provkörde jag faktiskt den nya Toyota Aurisen! Bara på en parkering förstås, jag vet inte om det är särsklt smart att övningsköra på gator med en splitter ny bil? ;) I alla fall var det en himla skillnad från mammas Toyota Yaris. Den var jättego att köra!


Åh vad jag längtar till att fylla 18. Då blir det körkort, krogen och... körkort och krogen! :D Fan att man fyller år så sent (december). Men men, det betyder ju bara att jag alltid kommer att ha någon liten rynka färre än alla andra som fyller år tidigt.

Ciao!

Stormen skallar utanför fönstret

...men inomhus är det mysigt och varmt! Sitter framför datan i mysbyxor och rykande hett te. Efter en flytt, en katastrofal (nåja, det är väl till att överdriva) utekväll och.... öh, där tog listan slut med tråkiga saker, men jag tycker i alla fall att jag gjort mig värt lite choklad. Så det sitter jag och knaprar på. Här kommer lite fina kläder från Top Shop!



       

Tankar en fredagskväll

Äntligen fredag kväll! Jag är dödstrött dock... Här kommer en kort sammanfattning av dagen (och det finns inte alltför mycket vettigt att säga om den):

07:10 ringer mitt mobilalarm (som jag hatar btw, men det kanske är för att den är till för att väcka mig?) och jag masar mig upp och äter frukost. Usch, hatar att äta frukost men det måste man! Städdag idag så jag städade "mitt" badrum innan jag stack iväg till skolan i nya vårskor, var ju så fint väder imorse.

09:25 på samhällslektionen. Det var meningen att alla skulle ha kommit på ett ämne att skriva en "minirapport" på fem sidor om, men det var inte många som hade kommit på något. Inte jag heller... Får därför lite panik när Andreas säger att frågeställningen ska vara klar, men som tur är kommer plötsligt på att jag kan skriva om skövlingen av regnskog. Jag gillar att skriva om miljön!

10:35 börjar den fruktade geografilektionen, då det va rmeningen att vi skulle redovisa vårt grupparbete om ett landskap. Jag var med Mikkaela, Tobias & Adam och vi hade glaciären. Lektionen börjar med att vi får samstämma oss i 10 minuter, och det behövdes verkligen då Tobbe och Adam skrivit samma sak. Sen får vi börja och redovisningen tar typ 2-3 minuter. Alla andras tar en kvart... Men vadå, det är ju bara segt att sitta och lyssna på så sega lektioner, eller? ^^

11.45 fisksoppa på menyn. Blää.

13.45 är det natur på schemat. Ingen kommentar...

14.30 åker jag, Liza och Camilla till stan. Fötterna värker som sjutton när jag kommer hem!

16.59 hittar jag inte mitt historiahäfte som man ska läsa och skriva om tills på måndag. Panik! Frågar mamma när hon tror skolan stänger. Hon tippar på runt 4 på fredagar. Fan! Åker dit och ja, det är stängt. Nu sitter jag och funderar på hur jag ska göra - låna hem någon annans häfte och kopiera (häftet är tjockt) eller gå halva dagen på måndag, hämta häftet, gå hem igen och skriva klart det. Suck.

Okej, det där blev lite mer än vad jag hade tänkt skriva men vad fasen, är det tråkigt att läsa kan ni alltid scrolla förbi!! ;)



Jag läste nyss om en 16-årig kille i England som var ute och rastade sin hund med sin flickvän, då de stötte på ett gäng som började misshandla killen med hammare, knivar, slagträn och hundar. Alla var yngre än honom, den yngsta var 13 år. Några tjejer hade stått bredvid och hejat på och ropat "döda honom". Vad är det som händer? Det är ju för fasen helt sjukt! Det var som när jag såg på CSI och ett gäng misshandlade ensamma turister till döds "bara för att det var kul". Jag tyckte att det var så absurt att jag hade svårt att tro på det, men uppenbarligen är det sådant som kan hända i verkligheten... Jag ryser bara jag tänker på det. Fy vad hemskt. Det känns som att vem som helst kan råka ut för något sånt nu för tiden...

Inget speciellt

Den här videon är sååå sorglig!

En helt vanlig onsdag

Jag älskar Vanity Fair's foton. De är såå fina! Kreativa och snyggt gjorda och... alldeles, alldeles underbara. Se bara på den här, den är grym. Den är från 2007 års Hollywood-portfolio (de förra bilderna från VF antar jag var från 2006 då). Ni borde titta på alla bilderna i portfolion, de är jättefina!


Idag när jag vaknade kände jag att nej, jag vill inte ut och springa på konditionsträningen, så min snälla mamma sjukanmälde mig första lektionen. Engelskan var seg... På geografin gjorde jag och Mikkaela framsteg i alla fall när det gäller vårt arbete om glaciären. Efter skolan var det dags för akupunktur. Gud, varje nål är en pina! Men det hjälper!

Efter maten var det dags att bege sig till Friskis&Svettis för bräda. Det var, öh, lika roligt som vanligt... ;)

Nu måste jag skynda mig för att fixa iordning allt inför Grey's Anatomy. Stod i valet och kvalet, men får spela in Top Model istället.

Ciao!

Usch för inlämningsuppgifter

Snälla. Rädda. Mig.

Solen skiner ute, men jag sitter här framför datan och pluggar. Försöker skriva på mitt geografiarbete, om Venedig närmare bestämt, men det är så segt! Jag har hittills skrivit en sida på 3 timmar ungefär. 2 sidor kvar... Hjälp!

Good morning sunshine

→ Måndag morgon. Trööött... Men himla skönt med studiedag! De två värsta dagarna (mån+tis) försvinner, och det är underbart!

På daglistan idag står... ingenting. Jag planerar aldrig mina dagar. Men jag hoppas nog på att få åka ut och övningsköra lite! Det var ett tag sen nu. Sedan ska jag träna ikväll antar jag, usch! Det är jag verkligen inte sugen på, men träna bör man annars dör man.

Jag läste just på Aftonbladet att supervåren är här - för att stanna. Äntligen! Det ska bli himlans kul att få använda sina vårkläder och skor + att köpa nytt. Nu hänger dock molnen tunga utanför fönstret, och jag ser inte skymten av någon sol, fast 10 grader och strålande sol var utlovat. Suck.

Drömväskan i vår


Den här väskan hittade jag på elle.se. Är den inte fin? Tänk att ha den i vår! Kostar bara ynkliga 48 000 kronor. Som hittat.




Burberry

Stars of Hollywood


 


Vanityfair

Jag har en dröm!

→ Jag har en dröm om vad jag ska bli i framtiden. Drömmen har hittills växlat mellan allt från att bli författare, inredningsarkitekt, modejournalist och lastbilschaufför.

När jag började Samhäll/samhäll på gymnasiet var det för att jag inte var säker på vad jag skulle bli i framtiden. Även om jag hade tankarna runt journalistiken kändes det ändå inte som att det var vad jag verkligen ville, förstår ni? Så en dag, när jag skulle besluta om att skulle välja matte C eller inte (åh, jag ville verkligen inte!) kom jag på det. Inköpare. För klädaffärer då, alltså! Jag skulle få hålla på med mode, som jag älskar. Och plötsligt kändes det så rätt! Än sen om jag skulle behöva läsa matte ett år till, eller att jag skulle behöva läsa ekonomilinjen som inte ens var tänkbart före den dagen. Det är vad jag vill bli! Och då finns även motivationen där.

Jag var på Knalleland och shoppade häromdagen. Jösses vad tråkiga kläderna var! När jag är färdigutbildad kommer affärerna gå i plus, det vill jag lova! ;D






     

Välkommen till min nya blogg!

→ Det tog ett tag, men nu är jag här! I min blogg kommer ni att kunna läsa om det mesta, men mestadels om mode och allt som hör därtill. Enjoy!




image1

RSS 2.0